Valentinestur

Tenk at jeg faktisk har gått på ski i dag istedefor å sitte inne å se kjærlighetsfilm å spise sjokolade sammen med en kjærest. Siden jeg ikke har kjæreste, så jeg ba like så greit med meg twin på en skitur. Nå ser jeg at det faktisk er mye herligere å gå seg en skitur/være ute enn å sitte inne med både det ene og det andre usunne på fanget i armkroken til en kjærest på en dag som dette.

Hver skjærtorsdag så arrangeres det et skiløp rundt fjellet vårt her som heter "Spanstind rundt", som vi faktisk har tenkt å delta på i år. Er så å si et must at en hver Lavangsværing skal ha gått "Spanstind rundt" før man dør, så man kan like så greit trø til når man kan og har mulighet. På det nederste bildet ser man Spanstind i bakgrunnen, kjenner allerede smertene i kroppen etter å ha gått skiløpet, men gleder meg faktisk til å få det gjort.

 Q. HVORDAN TILBRINGER DU VALENTINES DAY?

Nail candy

Q. HAR DU PRØVD LINDA JOHANSEN-NAIL CANDY FØR?

Brilleslange

God morgen dere. Den eneste grunnen for at jeg er våken nå, er fordi at jeg egentlig skulle på jobb. Men så skjedde det litt endring i planene, å nå sitter jeg altså hjemme bare slapper av. Har ikke så mange planer for i dag heller, bortsett fra at jeg skal til en venninne i kveld å bestille biletter til ei annen venninne som vi skal besøke - GLEDER MEG!

Det jeg egentlig klikket meg inn for å blogge om, var de nye brillene jeg har fått. Har lenge gått som en kineser (no offence) å ikke sett noe som helst pga det dårlige synet mitt. Har brukt linser utrolig lenge, og et par briller som jeg ikke så en drit i. Derfor var det deilig å endelig kunne bli litt brilleslange igjen, i et par briller som jeg faktisk ser i - jippi. Q. HVA SYNS DU?

En historie for seg selv

Til å nesten ikke ha sovet i natt ( ca 3-4 timer), og for så å stå opp kl 8 for å dra på jobb, så er jeg faktisk halvveis våken Ja, i dag har jeg vært på jobb på hotellet. Faktisk deilig å begynne å jobbe litt igjen, selv om døgnrytmen enda er en historie for seg selv. Kjedelig å traske hjemme hele tiden.

Har ikke lagt noen planer for senere i dag, men kjenner jeg meg selv rett så blir jeg å sovne i stolen fremfor tv og pc. Utrolig nok har jeg ikke sovnet enda, men som sagt så kommer det vel. Skal også prøve å få gjort noe nyttig ut av denne herlige mandagen, å dra på besøk til twin (og muligens sove over?). Kanskje vi blogges senere?

Q. HVA SKAL DU I DAG?

New shoes

I LOVE THEM. HVA SYNS DU?

Tilbake på kjøret

God kveld. Har egentlig ikke så alt for mye å blogge om, men for å ikke miste den lille gnisten jeg prøver å få tilbake, så skal jeg blogge alikavell. Har vært hos søsteren min i dag å feiret pappa sin bursdag, noe som var koselig. Har ikke hatt så alt for mye kvalitetstid med familien min siden jeg kom hjem, så det var godt.

I morgen skal jeg faktisk dra til pappa og forloveden hans å være til lørdagen. Er så alt for lenge siden jeg har vært der, så gleder meg til å komme meg litt bort. De bor et stykke unna, i et slags hyttehus på fjellet, så blir desverre ikke noe blogging i morgen. Men, skal se hva jeg får til på lørdagen. Begynner faktisk å komme meg litt på kjøret ang denne bloggingen nå, herlig!Q. HVA SKAL DU GJØRE I HELGEN?

Ny hårfrisyre - bob

Hei dere. Som nevt i tidligere innlegg så hadde jeg noe jeg ville vise dere. Kanskje ikke så alt for stort, men pyttpytt. Hvertfall, for føste gang i mitt liv har jeg klippet meg bob. Grunnen for at jeg gjorde det var fordi håret mitt var så slitt og stygt etter å ha gått med det i en bestemor-topp i 3mnd. Har aldri i mitt liv hatt hele håret så kort før, så var gøy å prøve noe nytt. 

Har glemt å fortelle dere at jeg feiret nyttårsfaten i Tromsø sammen med bestekompisen min Lasse og noen venner av han. Var også faktisk første gang at jeg feiret veien inn i et nytt år en annen plass en hjemme, og GU' så deilig det var. Det er noe jeg skal gjøre flere ganger, for det var en utrolig opplevelse å se alle fyrverkeriene i en by. Q. HVA SYNS DU OM DEN NY HÅRFRISYREN MIN?

My first tattoo

Har enda ikke fått fikset med ledning til kameraet, så det får bli noen mobilbilder i nærmeste framtid. Da jeg dro til Bali var jeg fast bestemt på at jeg ville ta en tattovering der nede (siden det er mye billigere enn i Norge). Når jeg først skal ta tattovering, så skal den også bety noe. Jeg var også fast bestemt på hvor jeg ville ha min første tattovering, så da var det bare å ringe å bestille seg time.

Jeg valgte å ta tattoveringen på det venstre håndleddet mitt siden det er samme siden som hjertet. Tattoveringen jeg tok er evighetstegnet (som de fleste sikkert har sett) med "family" inni. Siden familien min betyr alt i verden for meg, ville jeg ha de med meg for alltid. Betalte 300 norske kroner for den, noe som ikke er dyrt i det hele tatt. Jeg kunne ikke blitt mer fornøyd, elsker min første tattovering. Det er kanskje min første, men det er absolutt ikke min siste. 

Q. HAR DU NOEN TATTOVERINGER?

Norske omstendigheter

Hei dere. Har helt glemt av å blogge (mest fordi jeg har glemt igjen ledningen til kameraet mitt igjen på Bali). Har forresten landet på norsk jord, og vært hjemme i rundt 14 dager. KJEDELIG!

Har hatt et supert opphold på Bali, og møtt mennesker som jeg kommer til å være venner med lenge. Har gjort ting jeg aldri hadde kommet til å gjort hadde jeg ikke dratt, og fått en super opplevelse som varer for livet, og herlige minner. Siden jeg kom hjem har jeg ikke gjort så mye enn å ønsket meg tilbake. Det er virkelig noe jeg annbefaler til alle som vil oppleve noe nytt.

Skal også prøve å få fikset designet mitt å få tak i en ledning så jeg kan oppdatere med nye bilder. Har gjort noen forandringer på meg selv som jeg vil vise, men den tid den sorg. Vel, skal se hva jeg får gjort med denne bloggen, ser jo at lesertallet mitt har sunket drastig mens jeg ikke har blogget - not good. Skal prøve å bli bedre, å komme meg på stien igjen. Noe dere vil jeg skal blogge om?

DIY: Fra bukse til shorts

Siden jeg driver å pakker, må jeg se igjennom alle klærne mine. Fant en bukse jeg nesten ikke brukte pga for stor sleng nede, men elsket livet på den. Buksa satt utrolig fint på, og var i sg selv ganske fin. MEN, siden jeg ikke klarer "slengbukser", så gikk det til at jeg alltid måtte bruke buksestrikk på den buksa, og det ser faktisk ikke så bra ut med tanke på at det er en høytlivsbukse.

Vel, da tok jeg fatt saksa og begynte å klippe. Fillene fløy overalt på rommet, og etter en stund så jeg en ende. Hadde også en gammel shorts som jeg har fikset før som jeg ikke likte helt med noen nagleting på, som jeg tok av, å festet på denne shortsen. Den ble utrolig mye kulere, og med noe "riper" framme på låret, ble den jo komplett. Bare å pakke den rett ned i kofferten, for den skal med!

Q. HVA SYNS DU OM RESULTATET?

Innkjøp 03092012


Balerinasko H&M // Finsko ØKONOMISKO 


Shampoo - Balsan - Dusjsåpe H&M


Pudder - Mascara - Øyenbrynstegner - Hårspray H&M


Hårbørst - Sjingelnåler - Belte H&M


Barberhøvler - Deodorant - Remover sticks H&M


Hårfarge H&M


Verdens fineste rosa koffert (♥) COOP OBS

Q. HVA SYNS DU OM INNKJØPENE?

Første, men ikke siste gang

God kveld dere. Har ikke hatt tid til å blogge før nå. Da jeg sto opp tidlig i morrest, hoppet jeg rett i dusjen, fikset meg, å kom meg avgårde til nabokommunen. Twin hadde en del fritimer, så dro over og var sammen med henne på skolen. Er sykt hvor mye jeg kjeder meg her hjemme når jeg ikke har noe å gjøre, å siden jeg savner skolen så mye, gjør det meg ingenting å dra tilbake i ny og ne for å se bekjente og ukjente.

Fikk besøk av henne utpå dagen også. Vi begge lenget etter sukker, så dro ned på butikken for å handle litt snacks. Endte opp med å lage sjokolademikshake, og smelte sjokolade for å dyppe jordbær i. Faktisk første gang jeg smaker det, og jeg kan love dere at det ikke er siste gang. Var utrolig godt, så magen min har noe å kose seg med nå på kvelden. 

Q. HVA HAR DU GJORT I DAG?

3 mnd studier på Bali - 14 dager igjen

I en kjedelig skoletime på vgs, satt jeg å tenkte å leste om studier i utlandet. Jeg har en stund nå hatt lyst til å dra utelands å bli lengre enn bare 14 dager, så dette var jo topp. Siden både jeg og Tirill ikke visste hva vi ville den gang, fåreslo jeg det for henne og var supergira, men hun var ikke særlig begeistret, så jeg la det på is. Bare noen få dager senere fikk jeg en telefon "Maria, vi gjør det! Vi søker oss på skole til Bali til høsten. Siden vi begge ikke vet hva vi skal, funker det jo fint" Du kan tro jeg gliste fra øre til øre da hun endelig tok til vett, hihi.

Så, vi forhørte oss med rådgiver om alle spørsmålene vi hadde, og satt oss ned sammen å skrev "søknad", og trykte på "send" sammen. Ja, vi holdt faktisk begge på museknappen når vi trykte "send". Da var det gjort, og det var ingen vei tilbake. Uker etterpå fikk vi svar fra GoStudy (de vi reiser med), om at vi var kommet inn, og det var ikke tvil om hva vi skulle takke. Vi skal studere ex.phil, ex.fac og kulturforståelse, og altså være der i 3mnd. Vi har 3 timer skole hver dag, 5 dager i uka, noe som passer oss perfekt. 

Akkurat i dag er det 14 dager til vi reiser, så du kan jo tro jeg har nerver. Føler jeg ikke har fått fikset alt som skal fikses og kjøpes inn. Vi reiser den 12. september ned til Oslo og har en hel dag der å kose oss på, for så å dra videre derifra den 13 på ettermiddagen. 14.september på kvelden lander vi på Bali, og 3mnd etterpå er vi på tur hjem, på bursdagen min. Tror detter kommer til å bli 3 herlige måneder med en opplevelse og minner for livet, og akkurat nå er det ingenting annet jeg kunne ønsket meg enn å dra bort herifra. 

Q. HAR DU PLANER OM Å STUDERE I UTLANDET, ELLER HAR DU GJORT DET?

 

New nails

Q. HVA SYNS DU?

En ny start

Humøret mitt har vært litt bedre i dag. Fikk ut litt agresjon og tårer i går etter jeg hadde postet det forrige innlegget, og sovnet etterhvert. Var også ute å kjørte en tur med bestevenninna mi Tirill (som jeg også skal til Bali med), og fikk snakket litt om alt mulig mellom himmel og jord. Utrolig godt, og føler jeg har fått oppklart i en del tanker om hva jeg skal gjøre når jeg kommer hjem igjen. Planen er ikke helt i boks, men jeg vet sånn ca. Akkurat nå kan jeg ikke noe annet enn å glede meg til å komme bort, føler virkelig jeg trenger det. Få tankene på andre ting, og starte på nytt. 

Nå sitter jeg hjemme i sofaen å venter på å dra på forfriskningskjøretime i nabokommunen, siden jeg snart skal ha oppkjøring. Gruer meg utrolig mye, men prøver så godt jeg kan med å holde meg rolig. Er faktisk sykt hvor lite jeg faktisk liker å kjøre bil, syns det er utrolig kjedelig. Men er vel noe helt annerledes når man har lappen selv. Mer befriende og man føler seg vel mer fri. Gleder meg til den dagen jeg kan vifte med lappen selv, og ikke være avhengig av andre. Q. VET DU HVA DU VIL GJØRE MED LIVET DITT?

I feel so alone

Q. HVA SYNS DU OM BILDENE?

Lettere sagt enn gjort

Først vil jeg bare starte med å si takk for støttende kommentarer i det forrige innlegget mitt. Sitter utrolig stor pris på alle som har fått et lite smil om munnen min i dag, og det betyr utrolig mye. Ja, jeg sliter litt for tiden. Som jeg nevnte i det innlegget, hadde søsteren min vært hos en spådame i helgen der hun fortalte henne at "Lillesøsteren din sliter psykisk, men det kommer til å gå bra med henne". Vel ja, jeg sliter psykisk. Det er mye som skjer for tiden, og jeg tenker både på det ene og det andre. MEN, det kommer alltid til å gå bra, etter hvert. Som spådamen også sa, passer bestefar på meg fra der oppe. 

Det hjelper ikke akkurat på den dårlige selvtillitten min at jeg blir kalt hva som helst. Jeg viser det kanskje ikke på utsiden, men innsiden min er helt ødelagt. Jeg prøver så godt jeg kan med å være sterk å ikke bry meg om det, men det er lettere sagt enn gjort. Jeg vet jeg har gode venner (de beste) som støtter meg i hva som helst, men det er slike ting jeg ikke klarer å snakke om. Det er slike ting som får meg til å tenke på å gå tilbake slik jeg var før (problemer med selvskading), men det er pga de at jeg faktisk holder meg unna det. Jeg får den støtten jeg trenger, men jeg føler ikke at det er nok. Jeg føler meg ikke god nok lengre.Q. SLITER DU MED NOE?

Er jeg en hore?

Du har sikkert hørt det før. Hore. Hva definerer du egentlig med det ordet? Ikke bare en gang, men flere ganger, har jeg fått slengt kommentarer på formspring og bloggen at jeg en er hore. Ser du på meg slik? Jeg kan ikke huske en gang jeg har solgt meg selv for sex. Jeg kan ikke huske å ha sett meg selv lettkledd langs gaten i håp om å bli plukket opp av en kunde. Hvorfor er jeg en hore? Folk som ikke kjenner meg, men som tydeligvis vet hvem jeg er, er de som oftes kaller meg. Det er er INGEN som kjenner meg helt. 
 
Det er et stempel jeg absolutt ikke vil ha på meg. Det er en trussel. Kler jeg meg som en hore? Liker du meg ikke? Jeg oppfatter ikke meg selv slik. Jeg blir såret. Det er ikke ofte jeg viser eller sier det, men akkurat det tar jeg faktisk meg nært av. Å være en hore er et stempel ingen jenter vil ha på seg, heller ikke jeg. Skal jeg være et unntak? Det var alt de hadde å kalle meg. Hore. Tårene presser på innvendig, jeg sliter nok psykisk. Jeg er ingen hore, og det kommer jeg aldri til å bli heller.
 
Jeg klarer nesten ikke dette mer, jeg er lei. Har du ikke noe pent å si, ikke si det. Å bli kalt en hore er ydmykende, og trasig. Du synker lavt. Egentlig har jeg ingenting å svare med, jeg blir helt stum. Jeg blir rett og slett paff for at noen kan kalle noen andre for hore når de ikke er nærheten lik. Du skal passe deg for hva du sier. Tenk på hva andre føler. Tenk på hva jeg følte da du skrev det til meg. Jeg er såret. Jeg er tom for ord, og innvendig raser alt sammen. Det er rett det som spådamen sa til søster "Lillesøsteren din sliter psykisk". Hun hadde rett. Ja jeg sliter, og det er mye pga hva jeg blir kalt. 
 
Q. HVA MENER DU OM DETTE?

The time of my life

Som jeg snakket om tidligere, drev jeg og tante å snakket om noe billett-greier. Vel, de var til i går, for etter jobb dro jeg sammen med kusina mi Cynthia på Døgnvill i Tromsø. Festivalen begynte allerede på torsdag, men var bare en gruppe jeg MÅTTE ha med meg, og det var LMFAO. De startet utpå kvelden, og du kan jo tro jeg var gira i bussen der vi satt å vorsjet.

"Champagne showers" er favorittsangen min, og du kan tro jeg ble vill i trusa i går da de spilte den. Det tok helt av, og jeg har aldri hatt en bedre øyeblikk i livet mitt før. LMFAO in my ♥. Da de kastet ut badeballer, tenkte jeg at "En sånn MÅ jeg få tak i", og tror du faen ikke at jeg klarte det også? VILT! Ingenting i livet kan toppe dette, INGENTING. 

 Q. HAR DU EN KONSERT SOM DU ALDRI GLEMMER?

Heldigvis, sier jeg bare

God morgen, for dere som er våken nå. Ble vekt av tante i dag i 10tiden, for å snakke om noe billett-greier til i morgen (skal komme med et innlegg senere om hva), og etter det fikk jeg ikke sove. Da var det bare å stå opp, få i seg mat, å fikse seg. Om en times tid har jeg jobb på hotellet. Er sjamanfestival der i helga, så det strømmer på med folk. Var på jobb der i går i 9,5 time, å når jeg kom hjem var det rett i seng. Har en liten økt i dag, og en liten økt i morgen.

Etter jobb på hotellet er det rett på jobb på butikken. Heldigvis er det bare to timer der, og jeg kan love deg at de to timene går fort. Skal bli godt den dagen jeg ser at all jobbing har lønnet seg, da jeg sitter på Bali med en drink i handa på stranda og tar livet med ro. Kjenner virkelig at jeg er lei av å jobbe så mye, men heldigvis kommer det jo noe godt ut av det også.


Q. HAR DU JOBB? HVIS JA, HVOR?

Kroppen kollapser snart

God morgen fininger. Mange av dere har vel begynt på skole i dag, eller allerede begynt i forrige uke. For å gni det litt inn, så kan jeg sove lenge på morningen fram til 12.september, hihi. Kjenner faktisk at jeg savner å skulle dra på "første skoledag", men er også godt å være ferdig med vgs og tenke på at jeg ikke skal på universitet enda. For å gni det ENDA mer inn, så skal jeg jo til Bali å være der i 3mnd.

Nå sitter jeg å koser meg med smash og ser på tv. Ble oppringt å vekt i morrest av en dame som spurte om jeg kunne komme å være litt på jobb, men siden dette er en av de få dagene jeg har fri (bortsett fra jobb 5-7), så følte jeg faktisk for å være hjemme å slappe av å bare ta livet med ro. Føler jeg trenger det litt nå, for har jobbet så sykt i det siste, kroppen klarer nesten ikke lengre mer. Tok meg et spabad i går, å GUD så deilig det var. 

Q. HAR DERE BEGYNT PÅ SKOLE? HVIS JA, HVA?

Helgas fanterier

Hei dere. Hadde ei helg med lite blogging, nettopp fordi jeg faktisk nesten ikke har vært hjemme. Fredag var jeg i Narvik hele dagen sammen med kusinen min Cynthia og bestekompisen min Daniel. Da jeg kom hjem var det rett på jobb, å etter det dro jeg til nabokommunen sammen med twin på marknad. Kjempe trivelig start på helga, det kan jeg ikke klage på.

I går var jeg faktisk i Finnland sammen med 11 andre. Dro på morningen for å handle, og kom ikke hjem før på kvelden. Etter det dro jeg tilbake til nabokommunen sammen med twin og kusinen min, nettopp for å feste og kose oss. Herlig kveld! Kom ikke hjem før i morrest, og dagen i dag har egentlig bare gått på å slappe av. 

Q. HVA HAR DU GJORT I HELGA?

Nye innkjøp


Bukser BIKBOK


Hvit topp VEROMODA // Grønn topp BIKBOK


Hettegenser URBAN // Hvit jumper BIKBOK


Skjorte BIKBOK // Cardigan CARLINGS


Sminke H&M // Navelpiercing HOLEIN1

Q. HVA SYNS DU OM INNKJØPENE MINE?

Matvraket i farta

God ettermiddag. Hatt en fin dag så langt? Det har ihvertfall jeg. Lillebror kom å vekte meg i morrest, og sa at jeg måtte stå opp siden vi skulle til nabokommunen. Han skulle til tannlegen, og ville så gjerne at jeg skulle være med han inn å holde han i handa. Hva gjør man vel ikke for småsøskene sine? Hihi.

Etter det var jeg i banken å tømte kortet mitt for pengene jeg har jobbet for i sommer. Skal man til Bali, så skal man til Bali. Det er ikke det billigste, men det blir så absolutt verdt det! Om ikke så alt for lenge skal jeg tilbake til nabokommunen på chips-date sammen med Daniel, gleder meg. Kommer ikke hjem for i kveld, men skal prøve å få til et lite innlegg da.

Q. HVA SKAL DERE I DAG?

Det kjennes i baken

Der var dag to av bursdagsfeiringen til lillebror over, og jeg har inntatt godstolen i stua, med "Iron Man 2" på film på tv som bursdagsbarna egentlig skulle se, men som ikke har vist snurten sin her enda. Vel vel, godt at det er litt stilt i hvertfall, for ro i kroppen det trenger jeg virkelig nå. 

Standard hvert år når lillebror feirer bursdagen sin med venner, er å kjøre en traktortur med dem. Siden mamma mener at jeg passer best til å være med, fikk jeg twin også til å være med en tur. Jeg skal love dere, det kjennes virkelig i baken etter en slik tur. Så om noen melder seg frivillig til å masere den (noe som jeg egentlig ikke tror), blir jeg veldig glad. Du kan få kake i belønning, hihi. Q. HVA HAR DU GJORT I DAG?

Ekstrem opprydding

Rett etter jeg postet det forrige innlegget, tok jeg meg selv fatt i nakkehårene å begynte å skulle shine opp rommet mitt. Mamma hadde her en dag omøbelert og ordnet skikkelig, men siden jeg farter rundt omkring, og lar alt ligge, så det ut som et bomba horehus.

Har ryddet i klesskapet, skuffene, esker, skap, kommode og til og med i en kiste. Har kastet mye søppel og papirer, og pakket bort mye klær (bare halvparten igjen ca). Utrolig deilig å se igjennom hva jeg har før jeg reiser, og få et system i sakene mine. Er hvertfall fornøyd med dagens lille gode gjerning. 


FØR


ETTER

Q. ER DU FLINK Å HOLDE DET RYDDIG PÅ DITT ROM?

New shoes

Q. LOVE THEM. HVA SYNS DU OM SLIKE "JESUSTØFFLER"?

Sommertider hey hey

Åh, endelig har solen tittet fram bak det dårlige været. Skyfri himmel, og 22grader i skyggen er ikke værst for å være Nord-Norge. Lå ute å solet meg noen timer i går etter jobb og før jeg måtte på jobb igjen, men noen forskjell kan jeg ikke se enda. Får bare håpe været varer litt, så jeg ikke er snøhvit til jeg skal til Bali.

På denne tiden om 1 mnd ligger jeg mest sannsynligvis på stranda på Bali og koser meg med en drink i handa og sand mellom tærne. Har fått forespørsel om å skrive et innlegg om hva jeg egentlig skal på Bali, og det lover jeg kommer litt nærmere, så om ikke så alt for lenge. Nå skal jeg feire bursdagen til lillebror, gratulerer med 9års dagen lille venn. I love you ♥

Q. ER VÆRET HOS DEG LIKE BRA SOM HER?

If you can be my prince, will I be your princess?

Q. HVA SYNS DU OM BILDENE?

Hybelkaniner med vinger

God ettermiddag gullfunn. Gidder nesten ikke ramse opp forrige uke og de dagene som har gått denne uken, siden dere helt sikkert er klar over at jeg nesten bare har jobbet. Bloggingen min i det siste har jo bare handlet om det, men er egentlig ingenting annet "kult" som skjer i livet mitt for tiden. Dagene går nå, og det er bare 1 mnd og 4 dager til jeg og Tirill reiser til Bali. Har stornedtelling, og sommerfuglene i magen begynner å komme allerede.

Forresten, må bare skryte litt av mamma. Må si det er utrolig deilig å komme hjem fra jobb, dødssliten etter nesten ikke ha sovet i natt og vært på jobb i 7 timer, for så å se at hun har vasket og ommøblert rommet mitt. Hun måtte konfrontere meg flere ganger med at hun syns det var rart at jeg har fått astma, for hybelkaninene hadde virkelig fått vinger, og var på tur til å ta livet av meg. Godt å ha verdens beste mamma da. <3

Q. BRUKER MOREN Å GI DEG OVERRASKELSER?

Les mer i arkivet » Februar 2013 » Januar 2013 » Desember 2012


hits